כל עסק מקטן ועד גדול התמודד בהכרח עם שאלת המעבר לענן בשנים האחרונות. ספקי ענן גדולים מדברים על היתרונות של פלטפורמות ענן ועושים הכל כדי למשוך משתמשים פוטנציאליים במהירות האפשרית ולשלב את התשתיות של הלקוחות במערכות האקולוגיות שלהם. עם זאת, עסק לא יכול להופיע באופן מיידי בענן, ישנם אינספור מכשולים וחלקם עוצרים את ההגירה או אפילו עוצרים אותה לחלוטין. בנוסף לבעיות פיננסיות, ישנן גם בעיות טכניות רבות:

האם התשתית שלנו מתאימה להגירה לענן?
איך אתה מעריך את המוכנות להגירה?
כמה זמן נמשכת העברת ענן?
האם הענן יכול לספק את רמת האבטחה הדרושה?
האם צריך להכשיר מחדש את המהנדסים שלנו?
הגירה מלאה או חלקית?
מהם היתרונות של עננים?

כדי להראות את הניסיון של קבוצת Innowise בהעברת ענן חלקה, אנו מדגישים כמה גישות ושיטות עבודה שעזרו לנו להקל ולשפר את תהליכי הגירת הענן. אנו גם מנתחים את הבעיות הטכניות הנפוצות ביותר שיש ללקוחותינו.

 

האם התשתית שלנו מתאימה להגירה לענן? – כן זה כן.
ב-99% מהמקרים, תשתית החומרה הנוכחית מתאימה להגירה. ספקי שירותי ענן עובדים כבר עשרות שנים כדי לכסות את הכמות המקסימלית של משימות והם עושים עבודה מצוינת בזה. לעתים רחוקות, חלק מהשירותים בלתי אפשרי להעביר לענן. אתגרי העברת ענן כאלה יכולים להיפתר באמצעות בניית ענן היברידי, השארת שירותים אלה במקום, תוך הגירה של השאר.

איך אתה מעריך את המוכנות להגירה? – ביקורת.

המטרה של כל עסק היא להרוויח, לא לעקוב אחר מגמות בשוק הענן. אז האפשרות הרציונלית ביותר היא להשאיר את הביקורת לאנשי מקצוע של צד שלישי. הביקורת תעזור להדגיש ולזהות פגמים בתשתית שלך, ובאמצעות הנתונים הללו תוכל לערוך תוכנית הגירה מפורטת. נקודות הביקורת הטיפוסיות נראות כך:

האם האפליקציה שלך נוצרה באמצעות שיטות DevOps?
האם מערכות אחסון צריכות להיות מהירות מאוד ובעלות נגישות גבוהה?
האם יש דרישות מחמירות לחומרת השרת?
האם אתה משתמש במערכות תזמור כמו K8s?
האם מומחי תחזוקת התשתיות שלך ממוקמים במשרדים בכל רחבי העולם?

רשימת הבדיקה היא די נרחבת ותלויה בתשתית. לרוב, התשתית מוכנה כמעט לחלוטין להגירת ענן ודורשת מספר התאמות.

 

כמה זמן נמשכת העברת ענן? – אין כלל זהב של חישוב.
למרבה הצער, אין אלגוריתם מבוסס לחישוב מדויק של זמן ההגירה לענן ובהתאם, את עלות הפרויקט. עם מידע מפורט על מערכת התשתית שלך, נוכל להעריך עלויות וזמן העברת ענן. כמו כן, נוכל לבודד חלקים מהתשתית זה מזה ולנתח אותם בנפרד. לאחר מכן, אנו מעבירים אותם לענן אחד אחד בציר זמן נוח. גישה זו מבטיחה חוסר תפר ואבטחה.

האם הענן יכול לספק את רמת האבטחה הדרושה? – כן זה יכול.
ספקי ענן מעסיקים את מהנדסי האבטחה הטובים בעולם כדי לשמור על רמת אבטחת הסייבר הגבוהה ביותר של השירותים הניתנים. הם אחראים באופן מלא לחוסן השירותים שלך והם עשויים להיות אחראים כלכלית לפרצות אבטחה. כברירת מחדל, ספקי ענן מבטיחים את התאימות של המוצרים שלהם ל-GDPR, PCI DSS, HIPAA ותקני אבטחה ותקנות אחרות.

האם צריך להכשיר מחדש את המהנדסים שלנו? – כן.
כדי להפעיל מספר שירותים בצורה יעילה, צריך ידע ספציפי לא רק של המוצר אלא גם של התכונות שלו מספק שירותי הענן המסוים. הספקים עצמם מעוניינים להכשיר מומחים, ומכאן מציעים הזדמנויות מיוחדות להכשרה יעילה. בנוסף, לשירותי הענן יש תמיכה טכנית משלהם שתמיד יכולה לעזור בפתרון אתגרים נכנסים. כפי שמראה הניסיון שלנו, מהנדס ממוצע יכול לקבל תעודה תוך 3-4 חודשים ולאחר מכן לעסוק בתמיכה מלאה בפלטפורמת הענן.

הגירה מלאה או חלקית? – זה תלוי.
אירוח בענן הוא הכרחי עבור התוכנה שלך אם היא צריכה להיות זמינה מכל מקום בעולם באופן מיידי ולעמוד בעומסים גבוהים. ניתן להשאיר את השירותים הפנימיים של החברה הנדרשים לגישה מקומית מהמשרד במקום או להציב אותם במרכז הנתונים של ספק הענן קרוב ככל האפשר למשרד, ואף להשתמש ברשת ייעודית.

לעתים קרובות, לחברה כבר יש ציוד משלה שנרכש עבור משימות שעוברות כעת לענן. כדי לנצל משאבים כאלה, אפשר להציב עליהם עומסי עבודה פנימיים ולהעביר את העומס התעשייתי לענן.

מהם היתרונות של עננים? – יש די הרבה כאלה.
זמינות גבוהה. שירותי ענן משיגים 99.999% זמן פעולה SLA (הסכם ברמת שירות) ופוטרים עסקים מהחובה להבטיח זמינות. קשה להתקרב לרמה כל כך גבוהה עם תשתית מקומית.
אבטחה חזקה. ספקי ענן מפעילים את אמצעי אבטחת המידע היעילים ביותר והם לוקחים אחריות מלאה (כולל אחריות פיננסית) לאירוח השירות שלך.
מדרגיות. במחשוב ענן, אתה יכול לשנות מידה אנכית ואופקית לפי דרישה. אתה יכול להגדיל/להוריד ולהיכנס/לחוץ כדי להוסיף או לגרוע משאבי ענן עבור המערכות שלך.
עלות תועלת. עם מודל של תשלום לפי נסיעה, אתה יכול להימנע מתשלומי יתר, מכיוון שאתה צריך לשלם רק עבור משאבי ענן שהתוכנה שלך משתמשת בפועל. ואין עלויות לרכישת חומרה ותחזוקה.
גישות העברת ענן
IaaS – תשתית כשירות
סוג זה של שירות מחשוב ענן מספק משאבים משמעותיים, כולל מרכזי נתונים וירטואליים, ליבות מעבד, זיכרון RAM, מערכות אחסון, רשתות וירטואליות, כתובות IP ועוד. הלקוח יכול לשלוט ולתחזק באופן עצמאי את כל המשאבים, כאשר הספק אחראי רק לזמינותם ללקוח. IaaS אידיאלי עבור ההגירה הראשונית לענן.

דוגמאות: AWS EC2, GCP Compute, מחשב וירטואלי Azure.

PaaS – פלטפורמה כשירות
למעשה, PaaS הוא מודל IaaS מורחב, אך מכסה מערכות הפעלה וחלק מהיישומים הנדרשים על ידי הלקוח ומסופקים כחלק מהשירות.

דוגמאות: AWS Elastic Beanstalk, Windows Azure, Google App Engine. מְכוֹנָה.

SaaS – תוכנה כשירות
לפי מודל SaaS, הספק מעניק גישה לתוכנת הענן הקיימת. ספק שירותי הענן אחראי באופן עצמאי לתחזוקה, שדרוג וזמינותו. שיטת מתן שירות זו מתאימה ליישומים עסקיים.

דוגמאות: Microsoft Office 365, Google Docs, Salesforce.

BaaS – גיבוי כשירות
BaaS, וריאציה של SaaS, כוללת מתן לעסקים שירות ענן אמין ליצירת גיבויי תשתית. BaaS מאפשר לך להגן על מידע מפני אובדן במקרה של כשל בציוד. הספק אחראי לבטיחות וזמינות הנתונים שלך.